Στη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ μίλησε την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Και εκεί που όλοι θα περίμεναν μετά τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τον λόγο ο αντ' αυτού του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, Μιχάλης Κατρίνης, αφού μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είθισται  να μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων, τον πρόλαβε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου. Η οποία δείχνοντας καλύτερα αντανακλαστικά και εκφράζοντας καλύτερα την αντι-ΣΥΡΙΖΑ λογική που υπάρχει στην πλειοψηφία των μελών και ψηφοφόρων της Παράταξης, παρενέβη και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους για διαχρονική, σκόπιμη «πλήρη αφωνία» σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του κ. Καραμανλή την περίοδο 2007.

Στις βολές της κ. Γιαννακοπούλου απάντησε ο κ. Ραγκούσης με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μια αντιπαράθεση σε πολύ υψηλούς τόνους, η οποία συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, βάζοντας έτσι σε δεύτερη μοίρα την τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη που ακολούθησε μετά.

Η ατάκα Κατρίνη που πυροδότησε αναταραχή

Για τους παροικούντες την «πράσινη» Κοινοβουλευτική Ιερουσαλήμ, ευτυχώς που η ομιλία της Γιαννακοπούλου προηγήθηκε του Μιχάλη Κατρίνη, σώζοντας έτσι την τιμή της παράταξης, καθώς μια ατάκα του προκάλεσε την έντονη αντίδραση μελών και φίλων της Παράταξης και έκανε ορισμένους να την ερμηνεύσουν ως έμμεση στήριξη στον Κώστα Βαξεβάνη.

«Δεν υπάρχει Δημοκρατία και κράτος δικαίου, όταν οι δημοσιογράφοι εργάζονται κάτω από την ορατή ή αόρατη απειλή μιας απόλυσης, όταν αυτός που ασκεί κριτική, διεκδικεί την αυτονομία του ή έχει διαφορετική άποψη στοχοποιείται και οδηγείται σε πολιτική και - σε κάποιες περιπτώσεις - ηθική εξόντωση. Δε νοείται Δημοκρατία στην οποία η ερευνητική δημοσιογραφία αντιμετωπίζεται ως απειλή», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κατρίνης 

Η αναφορά Κατρίνη άναψε φωτιές στην Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Ο Κατρίνης συνομίλησε τηλεφωνικά αρκετές φορές με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, διαβεβαιώνοντας τον ότι η αναφορά του δεν είχε καμία σχέση με τον εκδότη.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ αναγνωρίζουν ότι ο κ. Κατρίνης δεν είναι απλός βουλευτής, αλλά επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με υπόδειξη Ανδρουλάκη, ως εκ τούτου κάθε δήλωσή του οφείλει να είναι προσεκτικά ζυγισμένη ώστε να αποφεύγονται παρερμηνείες.