Πρόγραμμα που θύμιζε προεκλογική περίοδο είχε τελικά ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο βασικός λόγος που ανέβηκε στον Βορρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν για να παραβρεθεί στην ορκωμοσία των νέων δικαστικών υπαλλήλων από τη Σχολή Δικαστών, γιατί ήθελε να στείλει και ένα σχετικό μήνυμα για τον ρόλο της Δικαιοσύνης σε εποχές τοξικότητας.

Από εκεί και πέρα, συνδύασε την άνοδό του με επισκέψεις σε έργα της πόλης. «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα αλλά και πίστα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του με την οποία έκλεισε και την περιοδεία του στην πόλη. Η ομιλία είχε τη σημασία της, καθώς για πρώτη φορά κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του απευθύνθηκε από κοντά στα κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να μαλακώσει και τις όποιες αντιδράσεις ακούγονται στον κομματικό μηχανισμό ότι διατηρεί μια κάποια απόσταση. Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης.

Πρώτον, γιατί μια τέτοια συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ και, δεύτερον, γιατί ο κορονοϊός είχε φρενάρει τις κομματικές δραστηριότητες. Πάντως, η κομματική σύσκεψη είχε τα ενδιαφέροντά της. Αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα στελέχη ήταν να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης που, όπως είπε παρουσιάζοντάς το, είναι μεγάλο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Θεσσαλονίκης. Κρατήστε τώρα και τις παρουσίες.

Ηταν εκεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, όλοι οι βουλευτές Θεσσαλονίκης (πλην Κώστα Καραμανλή και Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που είναι κρεβατωμένος), αλλά και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Αντίθετα, δεν ήταν στη σύσκεψη οι πολιτευτές του 2019 Δ. Γαλαμάτης, Δ. Σταμάτης, Δ. Βενιέρης, Γ. Καραγιάννης, Σ. Σάπικα και Αφρ. Λατινοπούλου. Κάποιοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι ή έχουν κώλυμα, ενώ άλλοι δεν επιθυμούν να είναι στη λίστα. Οσο για τη Λατινοπούλου, η απουσία της μπορεί και να σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής της σχέσης με τη Ν.Δ. Η ίδια πάντως δηλώνει για την απουσία της ότι έλειπε στην Αθήνα και ότι απλώς κάποιοι θέλουν να τους αδειάσει τον χώρο στη λίστα.

Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 5/2