Σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις, ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει στη διαθήκη του ότι τα γράμματά του είναι περίεργα λόγω της μυοπάθειας που τον ταλαιπωρούσε στα άνω άκρα και μάλιστα ως συμπλήρωμα, υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίος δημοσιοποίησε ο ΑΝΤ1.

«Αλληλογραφίες, αντίγραφα, αποφάσεις, επίσημα χαρτιά. Γενικότερα, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει, το αρχείο αυτό είναι μοναδικό, αφορά πάνω από μια δεκαετία κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και κληρονόμος είναι ο γιος μου και η γυναίκα μου», ακούγεται να λέει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Οι κληρονόμοι

Σύμφωνα με όσα λέει και γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ορίζει ως κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη γυναίκα του μόνο, ενώ αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο.

Το ποσοστό της διαθήκης είναι 70% στον γιο του Άκη και 30% στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη. Ουσιαστικά, όμως, η περιουσία του έχει δημευθεί και δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά. Η μόνη περιουσία του είναι το ιστορικό απόρρητο αρχείο του, το οποίο περνά στα χέρια του 15χρονου γιου του.