Τα αποκαλυπτήρια της πρώτης εκ των 62 «έξυπνων πινακίδων» έκανε νωρίτερα το μεσημέρι στην οδό Φιλελλήνων, στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο ανάδειξης της συμβολής των φιλελλήνων στην Επανάσταση του 1821.

Οι πινακίδες αυτές διαθέτουν Qr Code και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει τη βιογραφία ενός εκάστου στον Ελληνικό αγώνα και για τη συμβολή του στην απελευθέρωση.

Στη μικρή αυτή τελετή συμμετείχαν οι πρέσβεις των ΗΠΑ ,της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας, ενώ εκ μέρους της Βουλής παρέστη ο πάντα έτοιμος για δράση και εκπροσώπηση, βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

IMG-20220202-WA0005

Για τους φιλέλληνες μίλησε, σε αγγλικά και ελληνικά, ο ακαδημαϊκός Θ. Βερέμης με τόση  ζέση, αγάπη και γνώση που χρειάστηκε η παρέμβαση των … ψυχραιμότερων ώστε να σταματήσει, καθώς είχε ήδη συμπληρώσει 20 λεπτά αφήγησης, ενώ ψιλόβρεχε κιόλας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, ως καλός και ψηλός οικοδεσπότης, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη της πινακίδας κουνώντας το πανί, που την  κάλυπτε, αφού οι προσπάθειες του μετρίου αναστήματος ιθυνόντων, είχαν αποβεί άκαρπες επειδή τραβούσαν το σχοινί από χαμηλά! 

IMG-20220202-WA0002