Για το υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων μίλησε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας κριτική στον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν παρέλειψε να κάνιε λόγο για τη στάση του Παύλου Πολάκη κατά των εμβολίων, αλλά και του Δημήτρη Κούβελα, όπου όπως ανέφερε ο υπουργός, ήταν επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων.

Η στάση του κ. Κούβελα σίγουρα έχει προκαλέσει εντυπώσεις στον μεγάλο αγώνα κατά της πανδημίας, ειδικότερα από τη στιγμή που είναι κεντρικός ομιλητής σε συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Κλείνοντας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι: Ο κύριος Πολάκης και ο κύριος Κούβελας θα έκαναν την δουλειά που κάνει ο κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους.

Aναλυτικά η δήλωσή του 

Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο που δεν το ξέρετε. Στις Σέρρες γίνεται σήμερα σερραϊκό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας και των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη τον Κούβελα. Τον κύριο Κούβελα τον ξέρω, έχω πάει και έχω μιλήσει και στα μεταπτυχιακά τα οποία έχει για την ιατρική ευθύνη. Ο κύριος Κούβελας ήταν η επιλογή της κυβέρνησής σας να είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων. Και πρόεδρος της ιατρικής λίστας του ΕΟΦ. Και σήμερα μιλάει σε κεντρικό συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας. Άρα ο κύριος Κούβελας θα ήταν στις συγκεκριμένες θέσεις που σήμερα κρίνουνε την πορεία του εμβολιασμού, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Πολάκης και ο κύριος Κούβελας θα έκαναν την δουλειά που κάνει ο κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους.