Τηλεδιάσκεψη με τους πρέσβεις της χώρας σε όλη την Υφήλιο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, σε μια πρωτοφανή στα χρονικά περίσταση.

Τον λόγο πήραν κατά βάση οι πρεσβευτές μας σε πρωτεύουσες-κλειδιά, όπως η Ουάσινγκτον, η Μόσχα, το Πεκίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και η Λευκωσία, αλλά κι εκείνοι που εκπροσωπούν τη χώρα σε νευραλγικά πόστα, όπως ο ΟΗΕ και η Ε.Ε.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε ο κομβικός πλέον γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και η αξιοπιστία που έχει αποκτήσει η Αθήνα στα διεθνή fora.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι πρέσβεις μίλησαν για τα αιτήματα που δέχονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των κρατών όπου υπηρετούν για μια συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ενώ συνομολόγησαν την πολύπλευρη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Η τηλεδιάσκεψη τελείωσε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικαλείται μια ρήση του διπλωμάτη και νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, ο οποίος είχε πει πως «οι ευκαιρίες πάντα φαίνονται μεγαλύτερες όταν φεύγουν, παρά όταν έρχονται».