Με παρέμβασή του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επιχειρεί να αποδώσει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" στο θέμα των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός ζητά απόδοση της ιστορίας του τόπου και της παράταξης με δικαιοσύνη καθώς έγινε μόνο μία φόρα αναφορά στον Κ. Καραμανλή, ενώ ταυτόχρονα επαινεί τον Πρωθυπουργό της χώρας Α. Σαμαρά για την κορυφαίας σημασίας συμφωνία με την Κίνα.

Ο πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά:

"Τα εντυπωσιακά αποτελεσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Κίνας,ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και αναδεικνύουν την Ελλάδα σε κρίσιμο περάγοντα για την ανάπτυξη της συνεργασίας της Ευρωπαικής Ενωσης με την Ασία.

Η επιτυχία αυτή εδράζεται στις στέρεες βάσεις εμπιστοσύνης και έμπρακτης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών,τις οποίες θεμελίωσε ο Κώστας Καραμανλής το 2008,με την είσοδο της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Τότε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κίνας,επεσκέφθη την Ελλάδα αλλα το ευρύτερο επικοινωνιακό περιβάλλον συμπεριλαμβανομένης και της «δημοκρατικής ΕΡΤ»,υποβάθμισε την κορυφαία σημασία της.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ελληνας Πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς,εργάστηκε μεθοδικά και με πίστη στη διεύρυνση της συνεργασίας μας με την Κίνα,για να φθάσουμε στην υπογραφή των τόσο επωφελεών συμφωνιών ύψους 6,5 δις Ευρώ.

Το δρόμο άνοιξε ο Κώστας Καραμανλής,ο οποίος πίστευε στις τεράστιες γεωπολιτικές δυνατότητες της Ελλάδας και θεωρούσε ιστορική την ευκαιρία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης,την ανάδειξη της σε χώρα εισόδου του εμπορίου της Ανατολής στη Δύση και σταυροδρόμι των ενεργειακών αγωγών.

Οι δεκαεννέα-19-συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν τις ημέρες αυτές μεταξυ των δύο ηγετών,καλύπτουν τους τομείς της ναυτιλίας,των υποδιμών,της ενέργειας,των μεταφορών και των αγροτικών προιόντων.

Κορυφαίας σημασίας είναι η δήλωση του κ.LI  KEQIANG οτι η χώρα του,θα συμμετάσχει στην αγορά ομολόγων,όταν η Ελλάδα θα αναζητήσει κεφάλαια απο τις διεθνείς αγορές.Οπως επίσης και η πρόσκληση του στις μεγάλες εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλα και να αγοράζουν ελληνικά προιόντα.

Βέβαια  αυτές οι πρωτοβουλίες του Κινέζου Πρωθυπουργού στενοχωρουν ιδιαιτέρως τον ΣΥΡΙΖΑ,ο οποίος έχει θέσει ως στόχο του τη ματαίωση κάθε ξένης επένδυσης στη χώρα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την τεράστια επιτυχία του αλλα αξίζει τιμή και εθνική αναγνώριση στον Κώστα Καραμανλή.

Η ιστορία του τόπου και της παράταξης πρέπει να γράφεται με δικαιοσύνη ,χωρις σκοπιμότητες  και επιβάλλει σεβασμό στην προσφορά του εκάστοτε Πρωθυπουργού.

Αλλωστε όταν η εθνική συλλογική μνήμη ακροτηριάζεται,επακόλουθούν οδυνηρές συνέπειες…"