Χαράς ευαγγέλια για τα Χανιά, καθώς πριν από λίγες ημέρες μπήκε σε τροχιά υλοποίησης ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον νομό, αυτό της ανακατασκευής του εμβληματικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς. Για το συγκεκριμένο έργο αγωνιούσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και τελικά η σύμβαση για την ολοκληρωτική ανακατασκευή του, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, υπεγράφη παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την άρση της ετοιμορροπίας και την αποκατάσταση των φθορών της Αγοράς, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο των νεότερων χρόνων. Μετά από 109 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η Δημοτική Αγορά -που είχε εγκαινιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο- κλείνει, με το έργο της ανακατασκευής να έχει, σύμφωνα με τη σύμβαση, ορίζοντα δύο ετών.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

«Η δεκαετία που διανύουμε θα είναι μια δεκαετία ανάπτυξης, εργασίας και κοινωνικής συνοχής για την Κρήτη», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης. «Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές που έρχονται από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και από το πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" του υπουργείου Εσωτερικών για τους δήμους, θα μπορούμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε, να υλοποιούμε τον προγραμματισμό που έχουμε και να διεκδικούμε σημαντικούς πόρους για έργα», πρόσθεσε.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/1