Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να κυκλοφορεί ότι μετά τις εκλογές μπορεί να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Κι αυτό γιατί θέλει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι επί των ημερών του το στίγμα της Ν.Δ. είναι στο Κέντρο. «Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει Τσίπρας», είναι το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου, που υπενθυμίζει τη συγκυβέρνηση με τον Καμμένο.

Οι λίγο πιο ψαγμένοι επισημαίνουν και κάτι άλλο που έχει ενδιαφέρον: Δύο φορές στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης συμμετείχαν σε κυβέρνηση συνεργασίας κόμματα που κινούνταν στα δεξιά της Ν.Δ. Η πρώτη ήταν το 2011, όταν το ΠΑΣΟΚ συνέπραξε με τον ΛΑΟΣ, και η δεύτερη το 2015, με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Η Ν.Δ., όταν έκανε κυβέρνηση συνεργασίας, την έκανε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Άρα, η προπαγάνδα περί πιθανής σύμπραξης τώρα δεν πείθει.

Άλλωστε, το σενάριο της συνεργασίας Ν.Δ. - Ελληνικής Λύσης πάσχει και για ακόμη έναν λόγο: Δεν το σκέφτεται και δεν το επιδιώκει ούτε ο Βελόπουλος, που έχει το δικό του εκλογικό κοινό και δεν σκοπεύει να το εκχωρήσει στη βάση ανυπόστατων σεναρίων. Πόσω μάλλον ο πρωθυπουργός, που η πολιτική του ατζέντα κινείται καθαρά στο Κέντρο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/1