Παλαιότερα, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, για να εκφράσουν την απέχθειά τους απέναντι στα «βοθροκάναλα της διαπλοκής», αρκετά εκ των οποίων τους έδιναν και βήμα όσο παρίσταναν τους «αγανακτισμένους» πολίτες, πήγαιναν και ουρούσαν έξω από τις εγκαταστάσεις τους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, πρώην δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ3, έχει μια πιο εξευγενισμένη πρόταση για να εκφράσει την αποστροφή της στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στις προσυνεδριακές της εμφανίσεις λέει στους συντρόφους της πως, «αν ξεκινήσουμε την ανακύκλωση συσκευών, ξεκινάμε από την τηλεόραση».

Αν μη τι άλλο, όταν αυτή η δήλωση προέρχεται από μια βουλευτή που την αναγνωρισιμότητά της και, κατ’ επέκταση, την εκλογή της στο Κοινοβούλιο την οφείλει στην κρατική τηλεόραση, μόνο θυμηδία προκαλεί.

«Απάντηση»

Άλλωστε, ο σύντροφός της, από την ομάδα των «53+», Χριστόφορος Παπαδόπουλος, περίπου το ίδιο επισημαίνει για την περίπτωσή της. «Η τηλεόραση είναι διαβατήριο, όχι πιστοποιητικό».

Η εξέλιξη αυτή, πάντως, εκτός των άλλων, φαίνεται να αποτυπώνει μια υπόγεια σύγκρουση που προετοιμάζεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και στα «φρέσκα» στελέχη του κόμματος.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 15 Ιανουαρίου 2022.