Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα συνεδριάσει αύριο παρέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας το θέμα των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον της "Αυγής" και ειδικότερα το αν θα ανασταλεί η έκδοση του καθημερινού φύλλου. Οι αντιδράσεις είναι τεράστιες τόσο από το δημοσιογραφικό κόσμο και τους εργαζόμενους της ιστορικής εφημερίδας, όσο και από πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της συγκεκριμένης επιλογής. 

Νωρίτερα, συνεδρίασε το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου τα στελέχη του να αποφασίσουν τι θα γίνει με την εφημερίδα Αυγή.
 Η αρχική απόφαση ήταν να ανασταλεί η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου, όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες και μετά την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Αγγέλου Τσέκερη.


Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ενώ αρχικά όλα τα στελέχη που μετέχουν στο εν λόγω όργανο είχαν συναινέσει στην αναστολή κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου με την προϋπόθεση ότι θα παρέμενε ανοικτό το Κυριακάτικο φύλλο και το σαιτ της εφημερίδας, στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις πιεζόμενα από τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου.