Σε υψηλές θέσεις των hastags του Twitter βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την προσπάθειά του να καταγγείλει την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων. Μία προσπάθεια που έγειρε πολιτική κόντρα αλλά και πληθώρα καυστικων σχολίων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας «δανείστηκε» τη νέα ταινία του Netflix «Don’t look up», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Μέριλ Στριπ, η Τζένιφερ Λόρενς κι ο Τζόνα Χιλ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στην ανάρτησή του: «Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το #dontlookup θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look the cases»… Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…».
Τσιπρας_Dontlookup__9_
Σύντομα όμως απέσυρε την εν λόγω ανάρτηση εξαιτίας του γραμματικου λάθους και την αντικατέστησε με διορθωμένα τα αγγλικά. Για την ακρίβεια, το «don’t look the cases» μετετράπη -ως ορθόν- σε «don’t look at the cases».
Τσιπρας_Dontlookup__7_
Ωστόσο ο χρόνος που έμεινε στα προσωπικά του social media ήταν αρκετός για να το αντιληφθούν οι χρήστες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης… αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπός Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αφού απάντησε στην κριτική προς την κυβέρνηση, σχολίασε και τα αγγλικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας σκωπτικά. «ΥΓ: Όταν αποφασίζει ο κ. Τσίπρας να γράψει κάτι στα αγγλικά, ας βάζει τουλάχιστον κάποιον να τα ελέγχει».

Δείτε πώς «γλέντησε» το Twitter

Τσιπρας_Dontlookup__1_
Τσιπρας_Dontlookup__2_
Τσιπρας_Dontlookup__3_
Τσιπρας_Dontlookup__4_
Τσιπρας_Dontlookup__5_