Mέγα θέµα προέκυψε στο εσωτερικό της κυβέρνησης µετά τη λήψη των νέων µέτρων, ενόψει του εορτασµού των Θεοφανείων, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται κόσµος στους ιερούς ναούς, αλλά και στα λιµάνια, τις παραλίες και τις όχθες των ποταµών, όπου πραγµατοποιείται η ρίψη του Τίµιου Σταυρού. Αλλωστε είναι δεδοµένο ότι, αν δεν υπάρξει κάποια µέριµνα, πέραν της πιθανότητας να προκύψουν εστίες υπερµετάδοσης (που είναι και το πιο σοβαρό στοιχείο), θα ενεργοποιηθούν πάλι οι αντιπολιτευτικοί πυρήνες, και όχι µόνο, που θα κάνουν λόγο περί προνοµιακής µεταχείρισης της Εκκλησίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η παράµετρος αυτή δεν ικανοποιεί κανέναν εντός του στενού συστήµατος Μητσοτάκη, αφού ειδικά µετά τη δυναµική που αναπτύσσει το ΚΙΝ.ΑΛ. και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης η µάχη του λεγόµενου πολιτικού κέντρου έχει φουντώσει για τα καλά.

Οπότε την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές το θέµα συζητείτο εντατικά, προκειµένου να µην προκύψουν... κοινωνικοί αυτοµατισµοί, που λένε και στην Αριστερά, δεδοµένου του µουδιάσµατος ενός σηµαντικού αριθµού για την ανακοίνωση των τελευταίων παρεµβάσεων, και να υπάρξει µια όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του ζητήµατος. Οι γνωρίζοντες, πάντως, επέµεναν ότι κάτι θα έπρεπε να περιµένουµε µε βάση τις παραπάνω σκέψεις που σας περιγράψαµε...