Μια χιουμοριστική απάντηση σε όσους έσπευσαν να αναπαράγουν τις ψευδείς ειδήσεις ότι ο γιος του πρωθυπουργού, ο οποίος νοσεί με κοροναϊό, παραβίασε την καραντίνα και πήγε εκδρομή, έδωσε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook. 

«Η κατηγορία ότι δήθεν έσπασα την καραντινα για να πάω διακοπές, δεν προσβάλει μόνο εμένα… αλλά θίγει βαθύτατα και τους συμπαίκτες μου στο Warzone, που μια βδομάδα τώρα, κλεισμένοι στα σπίτια μας, φτύνουμε αίμα για να σταυρώσουμε μια νίκη», έγραψε ο γιος του πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζοντας ότι μετά τη διάγνωσή του με τη νόσο βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, παίζοντας το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι. 
mitsotakis

Πάντως μπορεί η απάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να είχε αρκετή δόση χιούμορ, ωστόσο η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα ήταν οργισμένη, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άθλιο πόλεμο λάσπης κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, είτε φανερά είτε υπόγεια, χρησιμοποιώντας troll του διαδικτύου και φιλικά του μέσα και ιστοσελίδες, τον άθλιο πόλεμο λάσπης προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού. Στην αρχή ήταν στο στόχαστρο μόνο ο ίδιος. Στη συνέχεια προστέθηκε και η σύζυγος του. Μετά ήρθε η σειρά των παιδιών του. Αυτή τη φορά τα ψέματα αφορούν τον γιό του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και δήθεν πήγε εκδρομή, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα», σημειώνει η Πειραιώς. 

Και συνεχίζει:
 «Κι αυτό όταν από την πρώτη στιγμή της θετικής διάγνωσης μπήκε σε καραντίνα κι έμεινε στο δωμάτιό του, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, και φυσικά δεν πήγε καμία εκδρομή. Παράλληλα με το υβρεολόγιο στις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόγεια της Κουμουνδούρου κάνουν υπερωρίες στην παραγωγή λάσπης και fake news κι όλα αυτά με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα φυσικά».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ ευχήθηκε περαστικά στον γιο του πρωθυπουργό και χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού την ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.