Πριν από λίγες μέρες, στο Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, μαζεύτηκαν οι πιο στενοί πολιτικοί φίλοι του πρώην πρωθυπουργού, έπειτα από πρόσκλησή του, για να αποτιμήσουν τα αίτια της ήττας στις εσωκομματικές εκλογές και να οργανώσουν τον σχεδιασμό για το μέλλον. Επιγραμματικά: Ο Νίκος Παπανδρέου, έχοντας διαφωνήσει από την αρχή με την υποψηφιότητα του αδελφού του, δεν παρέστη καν στη συνάντηση. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τη βαριά ήττα από τον Ανδρουλάκη, δεν κάμπτεται και θέλει να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Αχαΐα.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει σκοπό να βγει στο αντάρτικο, αλλά σκοπεύει, λέει, να δίνει σαφώς «αριστερό» στίγμα στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του και στις δημόσιες εμφανίσεις του, ώστε να είναι ξεκάθαρα ο αρχηγός της αριστερής πτέρυγας του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ.

Υπεύθυνος για τα επικοινωνιακά ορίστηκε ο Φίλιππος Σαχινίδης, που βασικά είναι ειδήμων στα οικονομικά, αλλά και αφοσιωμένος στον ΓΑΠ. Θα δώσει μάχη για την έδρα στη Λάρισα, όπου πήρε τα πάνω της η Ευ. Λιακούλη, ως νέα γραμματέας της Κ.Ο. Κατά τα λοιπά, όλοι συμφώνησαν «Γιώργο, χάσαμε!», αλλά επουδενί σκοπεύουν να αφήσουν το 32% του ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο θεωρούν ότι εκπροσωπούν, να πάει περίπατο… Θα απαιτήσουν, μάλιστα, ανάλογη ή και ευρύτερη εκπροσώπηση στο Συνέδριο.