Την ανάγκη να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με δύο πολύ ισχυρούς μιντιάρχες της χώρας, τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, και το αφεντικό της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη, εισηγούνται ολοένα και περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου στον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. και τη δυναμική που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις, η σχετική προτροπή προς τον Τσίπρα μοιάζει με αναγκαιότητα. Πληροφορίες εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει (ήδη) ξεκινήσει επαφές με επιχειρηματίες (όχι κατ’ ανάγκη των media), θέλοντας να κλείσει πληγές του παρελθόντος. Σε κάθε περίπτωση, η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο αντιμετώπισης από τα Μέσα είναι μία από τις βασικές ασκήσεις που επιβάλλεται να λύσει ο Τσίπρας. Το θέμα είναι αν οι καναλάρχες και οι εκδότες θα δείξουν την απαιτούμενη διάθεση, από τη στιγμή που ακόμα και στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός κατακεραύνωνε τη σχέση της κυβέρνησης με τους καναλάρχες.

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου, βλέποντας και την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντιλαμβάνονται, έστω και έπειτα από πολλά χρόνια, ότι δεν μπορούν να δώσουν τη μάχη με το «Documento» και το left.gr. Σε αυτήν, άλλωστε, την κατεύθυνση κινείται και η σχετική πίεση που ασκούν εδώ και καιρό στο στενό σύστημα Τσίπρα ουκ ολίγα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως «με λογικές και συμβουλές Καρτερού δεν μπορείς να συγκροτήσεις μια θεσμική συμπεριφορά στο κομμάτι των μέσων μαζικής ενημέρωσης».