Τον αποδέκτη του επίμαχου mail με την μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα - Λύτρα αποκαλύπτει η στήλη big mouth του powergame.gr. 

Σύμφωνα με την στήλη, πρόκειται για τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο. Όπως σημειώνει το big mouth πρόκειτα για mail, γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι υπήρξε αποστολή της μελέτης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι δεν έχει πρωτοκολληθεί ένα τέτοιο έγγραφο. Την περίοδο που απεστάλη το mail στο υπουργείο έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του big mouth.

Το big mouth σχολιάζει επίσης, ότι ο Κωτσιόπουλος, προφανώς και δεν έκρινε απαραίτητο να ενημερώσει τον Άκη Σκέρτσο, μιας και με τον υπουργό Κικίλια, είχε αρχίσει να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά.

Τι αναφέρει το big mouth

Η στήλη ολοκλήρωσε (εκτιμώ με επιτυχία) την ΕΔΕ που είχε αυτοβούλως ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα, αναζητώντας το αποδέκτη της περιβόητης μελέτης Τσιόδρα, για την οποία κανείς δεν γνώριζε. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Με βάση όσα κατάφερα να πληροφορηθώ, αποδέκτης του σχετικού mail που φαίνεται ότι εστάλη από τον καθηγητή Τσιόδρα, υπήρξε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Και αναφέρω mail, γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι υπήρξε αποστολή της μελέτης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι δεν έχει πρωτοκολληθεί ένα τέτοιο έγγραφο. Την περίοδο που απεστάλη το mail στο υπουργείο έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος.

Ωστόσο ο Κωτσιόπουλος, προφανώς και δεν έκρινε απαραίτητο να ενημερώσει για παράδειγμα τον Άκη Σκέρτσο, μιας και με τον υπουργό Κικίλια, είχε αρχίσει να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά. Αυτά προς το παρόν γιατί έχω τη βεβαιότητα ότι από τη στιγμή που υπάρχει το mail, ο σύντροφος Κωτσιόπουλος, μάλλον έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα…