Πολλά και διάφορα ακούγονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τον αξιωματούχο που παρέλαβε την επίμαχη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα με το Μαξίμου να αναζητά τον «παραλήπτη», σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr

Σύμφωνα με την στήλη, η μελέτη ολοκληρώθηκε τον Μάιο. Τότε υπουργός Υγείας ήταν (ακόμη) ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μιλούσε δυο – τρεις φορές τη μέρα με τον Τσιόδρα. Όπως σημειώνει το big mouth επειδή έχει παρατραβήξει η σχετική συζήτηση, θα ήταν ωφέλιμο να σηκώσει ένας από το Μαξίμου το τηλέφωνο και να κάνει δύο (και μόνο) κλήσεις. Στον Κικίλια και τον Τσιόδρα, μεταφέροντας την πληροφορία ότι το ένα από τα δύο έχει γίνει ήδη. 

«Από εκεί και πέρα, ενεργό ρόλο στην υπόθεση του χειρισμού της πανδημίας έχει και κάποιος Μάριος Θεμιστοκλέους. Για όσους δεν τον γνωρίζετε, πρόκειται για έναν παλιό και καλό στέλεχος της Ν.Δ., που τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έκανε ράλι… στο υπουργείο Υγείας», σημειώνει με νόημα η στήλη.
 

Τι γράφει το big mouth

Από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή πληροφορούμαι ότι ο πρόεδρος Κυριάκος, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν (σχεδόν) οργισμένος με τα όσα διαδραματίστηκαν σε σχέση με τη μελέτη του καθηγητή Τσιόδρα. Μάλιστα, έψαχνε και αν δεν κάνω λάθος εξακολουθεί να αναζητά τον κυβερνητικό αξιωματούχο, που ενώ είχε παραλάβει την μελέτη, έκρινε σκόπιμο να την κρατήσει για πάρτη του. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης ακούγονται πολλά και διάφορα. Πάντως, από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος που να σηκώσει το χέρι. Και επειδή δεν μιλάμε για χιλιάδες κόσμου, αλλά για πέντε – έξι αξιωματούχους (και δη κυβερνητικούς) αποφάσισα να μεταφέρω μια πληροφορία, που προέρχεται από σχετικά αξιόπιστη πηγή. Η μελέτη ολοκληρώθηκε τον Μάιο. Τότε υπουργός Υγείας ήταν (ακόμη) ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μιλούσε δυο – τρεις φορές τη μέρα με τον Τσιόδρα.

Δεν ξέρω αν και τι είχε πει ο τελευταίος στον υπουργό, αλλά αποκλείω το ενδεχόμενο να μην είχε γίνει καμία (απολύτως) κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση και επειδή έχει παρατραβήξει η σχετική συζήτηση, θεωρώ ότι θα ήταν ωφέλιμο να σηκώσει ένας από το Μαξίμου το τηλέφωνο και να κάνει δύο (και μόνο) κλήσεις. Στον Κικίλια και τον Τσιόδρα. Εκτός κι αν ισχύει η πληροφορία ότι το ένα από τα δύο έχει γίνει ήδη. Από εκεί και πέρα, ενεργό ρόλο στην υπόθεση του χειρισμού της πανδημίας έχει και κάποιος Μάριος Θεμιστοκλέους. Για όσους δεν τον γνωρίζετε, πρόκειται για έναν παλιό και καλό στέλεχος της Ν.Δ., που τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έκανε ράλι… στο υπουργείο Υγείας. Σταματάω εδώ, γιατί αν συνεχίσω, τότε έχω τη βεβαιότητα ότι θα αρχίσουν να βαράνε τα τηλέφωνα πριν προλάβω να ανοίξω το μάτι μου.