Πρόσφατα, o πρώην αν. υπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Τσίπρα, Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ομολόγησε πως ο ίδιος μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή (αυτόν το κρυστάλλινο πολιτικό της Αριστεράς και της Προόδου) πραγματοποιούσαν συσκέψεις (όντας υπουργοί) με εισαγγελείς για το πώς θα «δέσουν» τη γυναίκα του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αν αυτό δεν συνιστά καραμπινάτη παρανομία και καταστρατήγηση της διάκρισης των εξουσιών τότε τι άλλο σημαίνει; Από πότε οι εισαγγελείς δίνουν αναφορά για το έργο τους σε συσκέψεις με υπουργούς μιας κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή;

Είναι ή δεν είναι παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης το να καλούνται οι εισαγγελείς σε συσκέψεις με υπουργούς και αυτοί να τους καθοδηγούν προς ποιά κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν ή οι εισαγγελείς να απολογούνται για την έρευνα τους, ενώπιον τους; Αλήθεια, πότε έγινε αυτή η συνάντηση; Ποιοι συμμετείχαν; Θέλω να πιστεύω ότι μετά τη σημερινή αποκάλυψη της στήλης, θα δοθούν πειστικές απαντήσεις τουλάχιστον από τον Κοντονή που το τελευταίο χρονικό διάστημα, εμφανίζεται διατεθειμένος να αποκαλύψει τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τι ανέφερε ο αψύς Σφακιανός

Παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον το απόσπασμα της ομιλίας του Πολάκη και αυτό γιατί καταδεικνύει την κουλτούρα, κυρίως όμως τη λογική που επικράτησε τα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα. Αν μπορούσαν θα ασκούσαν οι ίδιοι οι υπουργοί διώξεις. Επειδή όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι λόγια ενός πρώην υπουργού, νομίζω ότι σήμερα, εκτός από την κυβέρνηση και τα κόμματα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης: «Ερωτάω εγώ στο ενδιάμεσο, στο τρίμηνο, το εξάμηνο, το οκτάμηνο, το εννεάμηνο (εννοεί για το ΚΕΛΠΝΟ και τη σύζυγο Στουρνάρα). Κάποια στιγμή γίνεται μία συνάντηση, επίσημη θεσμικότατη, με εισαγγελείς που υποτίθεται τους είχαμε πάει τα στοιχεία, τους ξαναπήγαμε και άλλα στοιχεία, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης τότε τον κ. Κοντονή. Λέω παιδιά τι γίνεται; Έχουμε φέρει αυτά τα στοιχεία, θα προχωρήσει η διαδικασία; Μία κουβέντα θα σας πω μόνο. “Ξέρετε για τη μία υπόθεση που αφορά τη γυναίκα του κ. Στουρνάρα δεν μπορούμε να την προχωρήσουμε γιατί δεν έχουμε βρει ακόμα ποια ήταν αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ στη συνεδρίαση που έκανε την απευθείας ανάθεση”. Ένα χρόνο μετά….».

Δείτε το σχετικό βίντεο


Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.