Ποιος είναι ο εμπνευστής της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στο ΚΙΝ. ΑΛ., ότι ηττήθηκαν οι δημοσκοπήσεις και, άρα, ας μην παίρνουμε σοβαρά αυτές που δείχνουν μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μα, ο πρώην διευθυντής της «Αυγής» και πρώην διευθυντής γραφείου Τύπου του Αλ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού, ο Θανάσης Καρτερός.

Η γραμμή αποφασίστηκε αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος και ο Τσίπρας τη θεώρησε μια καλή λύση, προκειμένου να δει το ποτήρι… μισογεμάτο. Φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η παρηγοριά της δήθεν αναξιοπιστίας των γκάλοπ είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση. Και, ανεξαρτήτως του τι λένε δημοσίως, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υψηλή συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το μόνο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να τους συνέφερε θα ήταν μια νίκη του Λοβέρδου, πολύ απλά γιατί αυτός θα ήταν ο μόνος από τους υποψηφίους που θα μπορούσε να κερδίσει σχετικά εύκολα δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Πολύ θα ήθελαν, λοιπόν, να είχαν πέσει μέσα τα γκάλοπ που τώρα καταγγέλλουν.