Ένα ταξίδι που έκανε το...μακρινό 2016 ο Γιώργος Τσίπρας στην Λιβυή με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, αποκαλύπτει η στήλη big mouth του powergame.gr. Μάλιστα, σύμφωνα με το big mouth, ο (τότε) πρωθυπουργικός ξάδερφος είχε αποκρύψει από τον υπουργό Εξωτερικών το ταξίδι, κάτι που προκάλεσε την οργή του Νίκου Κοτζιά. Επιπλέον, τα εν λόγω μυστικό ταξίδι είχε γίνει με ιδιωτικό jet γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας.

Αναλυτικά τι αναφέρει το big mouth

Σήμερα αποφάσισα να σας διηγηθώ μια ιστορία που χρονολογείται κάπου στο 2016, τότε που υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Κοτζιάς και Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο ΥΠΕΞ ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος ξάδελφος του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάποια φάση ο Κοτζιάς αναζήτησε για υπηρεσιακό θέμα τον γενικό γραμματέα. «Απουσιάζει…» ήταν η απάντηση που πήρε από το γραφείο του. «Όταν επιστρέψει να έρθει στο γραφείο μου» ανταπάντησε ο τότε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. «Μα είναι εκτός Ελλάδος και θα έρθει σε δύο μέρες». Μετά από μια σύντομη έρευνα (σ’ αυτές ήταν μανούλα) ο υπουργός Νίκος, διαπίστωσε ότι ο πρωθυπουργικός εξάδελφος, χωρίς να κρίνει απαραίτητο να τον ενημερώσει, είχε ταξιδέψει με jet επιχειρηματία (που ασχολείται και με την ενέργεια) μέχρι τη Λιβύη.

Υποθέτω ότι δεν είχε πάει για ταξίδι αναψυχής, αλλά για κάτι πιο σοβαρό που οι πιο υποψιασμένοι, θεωρούν ότι σχετίζονταν με τον επιχειρηματία, με του οποίου το jet, ταξίδεψε ο Τσίπρας (ο Γιώργος) μέχρι τη Λιβύη.