Σε τρεις κινήσεις σκακιστικού επιπέδου, ο βουλευτής της ΝΔ μέλος της εξεταστικής επιτροπής Λάζαρος Τσαβδαρίδης …καθάρισε και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας το ένα και μοναδικό θέμα για το οποίο επεδίωξαν να συσταθεί η εξεταστική. Το γεγονός ότι το DOCUMENTO αποκλείστηκε από την διαφημιστική καμπάνια!

Στο κλείσιμο της εξέτασης του μάρτυρα Μιχάλη Γκάλγκου, προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της «Initiative Media», που ανέλαβε την υλοποίηση εκστρατείας για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού και την κατανομή των κονδυλίων στα μέσα ενημέρωσης, ο Λάζαρος Τσαβαρίδης έθεσε δύο ερωτήματα ματ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Επειδή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στο γεγονός ότι επειδή αποκλείστηκε το DOCUMENTO από την καμπάνια, αυτό ήταν και το πρόβλημα όλης της καμπάνιας. Διότι από τις ερωτήσεις των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε αβίαστα το συμπέρασμα ότι το μόνο μελανό σημείο αυτής της καμπάνιας, το οποίο καταλογίζουν στην Κυβέρνηση, είναι ότι το DOCUMENTO δεν πήρε λεφτά! Αν έπαιρνε το DOCUMENTO λεφτά, θα ήταν όλα καλά!» ρώτησε τον κ. Γκάλγκο.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε, «Τελικά το DOCUMENTO δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα αποκλείστηκε από αυτήν την καμπάνια; Πρώτη ερώτηση».

Ο Μιχάλης Γκάλγκος απάντησε πως «Δεν είχε καμία επίπτωση το ότι δεν συμμετείχε στην καμπάνια, όσον αφορά τα μιντιακά, τους μιντιακούς στόχους της αποτελεσματικής κάλυψης και συχνότητας του συνόλου του πληθυσμού».

Για να συνεχίσει με το τελειωτικό ερώτημα ο Λ. Τσαβδαρίδης «Είπατε ότι η αναθέτουσα αρχή διαβίβαζε τα αιτήματα που είχαν δοθεί από κάποια μέσα σε εσάς, προκειμένου να ελέγξετε αν πραγματικά μπορούν ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην καμπάνια» και συνέχισε «Υπήρξε ποτέ κάποιος άνθρωπος από την αναθέτουσα αρχή που να σας είπε: Εντάξει, με τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά, τα καταλαβαίνουμε, αλλά εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε με πολιτικά κριτήρια και κάποια μέσα. Υπήρξε τέτοια παρέμβαση είτε για να μπει με πολιτικά κριτήρια, είτε για να βγει με πολιτικά πάντα κριτήρια, κάποιοι που τους είχατε είτε αποκλείσει είτε προτείνει, έστω και ένας;».

Κανένας, όχι απάντησε ο πρόεδρος της εταιρίας «Initiative Media», για να ακολουθήσει η εξής απάντηση.
ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΑΛΓΚΟΣ (Μάρτυς): Όχι, όχι.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Όχι.
ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΑΛΓΚΟΣ (Μάρτυς): Κανένας.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Και μια τελευταία ερώτηση. Είπατε για τον κ. Πέτσα, «λίστα Πέτσα» χωρίς Πέτσα θα έλεγα εγώ. Σε αυτές τις ομάδες εργασίας – είπατε ότι είχατε μια φορά μόνο - πουθενά αλλού ή στις ομάδες εργασίας που ήταν από την αναθέτουσα αρχή συμμετείχε ποτέ ο κ. Πέτσας;
ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΑΛΓΚΟΣ (Μάρτυς): Όχι.