Η Λάρισα και γενικά η Θεσσαλία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς των υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝ.ΑΛ., οι οποίοι έχουν τους προσωπικούς τους υποστηρικτές, που πλέον «αλωνίζουν», σε μια προσπάθεια να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα «πράσινα» στελέχη να πάνε στις κάλπες και να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος.

Ετσι, μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα, ακολούθησαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που και οι δύο μίλησαν σε μεγάλο ακροατήριο. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εξηγούν πως και οι δύο πολιτικοί έχουν εντείνει κατακόρυφα τις προσπάθειες και τις επαφές τους, από τη στιγμή που κατάφεραν να «κλειδώσουν» σημαντικά στελέχη στο πλευρό τους.

Οι Κώστας Σάββας, Βασίλης Ραούλης, Βαγγέλης Γιαννούλας, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Κώστας Κολλάτος , Αρης Καραχάλιος και Γιώργος Πασχόπουλος είναι κάποιοι εκ των «σκληρών» του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δείχνει πολύ δυνατός σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Η Μαρία Γαλλιού, ο μαθηματικός Κώστας Καραμπάτσας και ο Λάζαρος Μακρής δουλεύουν σκληρά για την υποψηφιότητα Λοβέρδου, ο οποίος συναντά μεγάλη αποδοχή, κάτι που σχεδόν κανείς στη Θεσσαλία δεν περίμενε πριν από μήνες. Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, όπου οι πιο παλιοί βλέπουν στον πρώτο γύρο επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι πιο έμπειροι όμως κρατάνε επιφυλάξεις, καθώς -όπως σημειώνουν με νόημα- «σε μια κάλπη με άγνωστο το εκλογικό σώμα προετοιμάσου να δεις τα πάντα».