Καταρρέει το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ περί μη κατάθεσης της ταυτότητας έρευνας από την Οpinion Poll.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος που κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή, τόνισε πως «υπάρχουν και άλλες εταιρείες που είχαν ατονήσει να στείλουν στοιχεία. Είχε υπάρξει μπέρδεμα και ο ΣΕΔΕΑ έστειλε επιστολή για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν ήταν μόνο η Opinion Poll».

Την ίδια στιγμή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Βουλής για το γεγονός ότι συγκέντρωσαν σε χρόνο ρεκόρ τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση που ασχολείται η Εξεταστική επιτροπή, ωστόσο και πάλι ζήτησε να μη γίνει εξέταση μάρτυρα.

Αίσθηση προκαλεί καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής Καλογρίτσα - Παππά επιτίθονταν κατά των εργαζομένων της Βουλής,- τώρα άλλαξε τακτική και αποφάσισε να πει και μια καλή κουβέντα για τις υπηρεσίες της Βουλής που έτρεξαν τις διαδικασίες.

Πηγές από την ΝΔ εκτιμούν ότι από το ΣΥΡΙΖΑ «πάνε στις καθυστερήσεις» και παίζουν σε αυτήν την στρατηγική μετά και το χθεσινό φιάσκο που αποκάλυψαν τα έγγραφα για τον Ζαχαρία Ζούπη και την επιστολή του Η. Νικολακοπούλου.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης, χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ διαρκείς υπερβάσεις χρόνου στις ερωτήσεις μαρτύρων και διαρκή αιτήματα αναβολών. Όπως υποστηρίζουν από την ΝΔ «καθυστερήσεις διαρκώς με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».