Πριν από λίγους μήνες, ο Αλ. Τσίπρας είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, να αποδεχτεί την πρότασή του για τον ορισμό ενός προσώπου κοινής αποδοχής στο υπουργείο Υγείας.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο Αλ. Τσίπρας στο μυαλό του είχε την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και πρώην υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αθηνά Λινού, η οποία ως πολιτικό πρόσωπο θεωρείται «άνθρωπος» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα, ένα από τα πολλά παιδιά της, καθώς η συγκεκριμένη γιατρός είναι πολύτεκνη, ήταν και σύμβουλος στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος εξασφάλισε την ψήφο του ελληνικού λαού και έγινε πρωθυπουργός το 2009.

Η κ. Λινού την Τετάρτη το βράδυ πήρε μια σημαία του ΠΑΣΟΚ και πήγε στην προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Θησείο. Μάλιστα, φωτογραφήθηκε περιχαρής με τον πρώην γραμματέα του Κινήματος Μ. Καρχιμάκη.

Η ενέργειά της αυτή ενόχλησε αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως το κομμάτι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αναγκαστεί να την εκθειάζει για τα επιστημονικά της προσόντα, ακολουθώντας, φυσικά, τη γραμμή του Αλ. Τσίπρα.