Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατόπιν πρόσκλησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμμετάσχει στο Συλλείτουργο που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς επίσης και σε επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπληρώσης τριάντα ετών Πατριαρχίας στον Οικουμενικό Θρόνο.

Στο πλαίσιο, της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και τον συνεχάρη από κοντά για την επέτειο των 30 ετών της Πατριαρχικής του Διακονίας.

Μετά την συνάντηση τους, ακολούθησε γεύμα με νηστίσιμο περιεχομένο, καθώς αυτή την περίοδο διανύουμε τη νηστεία προ Χριστουγέννων, γνωστή και ως Μικρή Σαρακοστή, έτσι τα θαλασσινά είχαν την τιμητική τους.

Το μενού, που επιμελήθηκε ο αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλης Μπέκας, περιλάμβανε νηστίσιμες συνταγές με έντονο ελληνικό άρωμα.

Συγκεκριμένα, στο γεύμα που παρεβρέθηκαν περίπου 20 άτομα και μεταξύ των συνδαιτυμόνων ήταν ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος,  γεύτηκαν σούπα κολοκύθας με γαρίδες, φάβα σαντορίνης με ψητό χταπόδι και φιλέτο γαύρου με λιαστή ντομάτα και κάππαρη, ενώ στη συνέχεια απόλαυσαν φαγκί σχάρας με χόρτα και σάλτσα με λευκό κρασί. 

Το επιδόρπιο ήταν χαλβάς από σιμιγδάλι με σταφίδες, ψητό μήλο και μους από κάστανο, ενώ το γεύμα συνοδεύτηκε από λευκό κρασί. 

Δείτε το μενού 

259110756_857091811632402_5713071869021681015_n

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να παραστεί στην τελετή παρουσίασης του τόμου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της τριακονταετούς Πατριαρχίας του.

Η Προσφώνηση θα γίνει από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπλ. καθηγητής Χρήστος Γ. Καραγιάννης.