Στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχουν ενοχληθεί αφάνταστα με την τελευταία παρέμβαση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, ο οποίος με άρθρο του στην «Καθημερινή» καταλόγισε ιδιοτελή κίνητρα στον πρώην πρωθυπουργό για την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στελέχη του «παπανδρεϊκού» μπλοκ αποδίδουν την εμπάθεια του κ. Αλιβιζάτου προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού σε συγκεκριμένους λόγους.

Πρώτον, ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν τον πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, το 2009, αλλά στήριξε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας τον Κ. Παπούλια.

Δεύτερον, ότι ο κ. Αλιβιζάτος δεν «συγχώρησε» ποτέ στον Γ. Παπανδρέου το γεγονός ότι επί προεδρίας του διεγράφη και εξοντώθηκε πολιτικά ο Κ. Σημίτης.

Με βάση τα παραπάνω, οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου αφήνουν να εννοηθεί πως ο κ. Αλιβιζάτος επιχειρεί με τις δημόσιες παρεμβάσεις του να πάρει την εκδίκησή του από τον πρώην πρωθυπουργό αρθρογραφώντας εναντίον του. Πιστεύουν, δε, πως αυτό γίνεται και σε συνεννόηση με τον Κ. Σημίτη