Σειρά συσκέψεων και επισκέψεων… έγιναν το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μάξιμου για να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει αφενός το ενδεχόμενο χειραγώγησης δημοσκοπήσεων και αφετέρου τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, από την παρούσα κυβέρνηση σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει καθαρογράφει το πόρισμα και παραδοθεί στο πρόεδρο της Βουλής.

Πρόεδρος της εξεταστικής αναλαμβάνει ο, δοκιμασμένος σε κοινοβουλευτικές μάχες, πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης ενώ στη θέση της εισηγήτριας στην «ομάδα κρούσης» των μελών της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, τοποθετήθηκε η Βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, στην οποία έχει ανατεθεί, να αντικρούσει τα πυρά και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής.

Είναι η τρίτη φορά που εμπιστεύονται την Κατερίνα Παπακώστα για να συμμετέχει σε εργασίες ειδικής επιτροπής, καθώς υπήρξε και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, αλλά και της προανακριτικής στην υπόθεση Παπαγγελοπούλου.

Η κ. Παπακώστα, νομικός, στο επάγγελμα κλήθηκε σε συσκέψεις στο Μαξίμου υπό τον Διευθυντή του πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Οικονόμου για να ενημερωθεί σχετικά με τον σχεδιασμό και την στρατηγική που θα χαράξει ως εισηγήτρια από την πλευρά της ΝΔ.

Ήδη από χθες Κεφαλογιάννης και Παπακώστα σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπή από την ΝΔ, συνεργάζονται στενά πάνω στο «σύστημα» που θα ακολουθήσουν απέναντι στην αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.