«Φωτιές άναψε» ο Σπήλιος Λιβανός στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, τους οποίους κάλεσε σε ενημερωτική συνάντηση, με την αφορμή της διήμερης παραμονής του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Ως γνωστόν, ένα από τα προσωπικά στοιχήματα του ΥπΑΑΤ είναι να ενδυναμώσει το brand της ελληνικής ελληνικής διατροφής στο παγκόσμιο στερέωμα, συνδέοντας την μάλιστα με την ιστορία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Ο κ. Λιβανός ανέπτυξε στους παρόντες από όλα τα κόμματα ευρωβουλευτές το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσει στην πράξη υπέρ των Ελλήνων παραγωγών, των καταναλωτών και τελικά, θα ενισχύσει τη θέση της παραγωγής στην οικονομική κλίμακα της χώρας μας.

Το θέμα αυτό, προκάλεσε το ενδιαφέρον των παρισταμένων οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις με τον υπουργό. Προς το τέλος της συζήτησης, αστειευόμενος ο επικεφαλής της γαλάζιας ομάδας κ. Βαγγ. Μεϊμαράκης, παραδέχθηκε ότι αν και αναμφισβήτητα ορθή η στρατηγική επιλογή για την ανάδειξη της ελληνικής διατροφής και της σύνδεσής της με την υγεία και την ευζωϊα, ως Κρητικός ο ίδιος, έχει μία ..ροπή στα ανθυγιεινά της ιδίαιτερης πατρίδας του, όπως πχ η στάκα και άλλοι εκλεκτοί μεζέδες.

Η άλλη άποψη ήρθε από την πάντα κομψή και αθλητική κ. Έλενα Κουντουρά, που δήλωσε φανατική της ψαρόσουπας. Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης δεν φάνηκε να ξετρελαίνεται από την ιδέα...