Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά και όλα όσα ακολούθησαν μετά την κηδεία της έστρεψαν το ενδιαφέρον των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές κάλπες. Αυτό αναφέρουν πλέον τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Θεσσαλία, που είδαν ξαφνικά το παιχνίδι… να γυρίζει. Οπως μου εξηγούσαν οι πιο έμπειροι, αυτό είναι και αποτέλεσμα της συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ο ΓΑΠ κρατάει στενές επαφές με δεκάδες στελέχη τα οποία πίνουν νερό στο όνομά του ή, μάλλον καλύτερα, στο επίθετό του. Γι’ αυτόν τον λόγο και προβλέπουν, τα ίδια πάντα στελέχη, πως, αν η συμμετοχή στις κάλπες εκτιναχθεί, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι η εκλογή Παπανδρέου.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι πως οι περισσότεροι, σε συντριπτικό ποσοστό, θεωρούν ότι τελικά οι κάλπες θα είναι «παιχνίδι για δύο»: Γιώργος Παπανδρέου εναντίον Νίκου Ανδρουλάκη.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν νομοί στη Θεσσαλία, όπως στη Λάρισα, για παράδειγμα, όπου ο «νέος» κρατάει πολύ δυνατά και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Αυτό που προβλέπω, λοιπόν, είναι να επιστρατεύεται ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού στη Λάρισα και δίνει τη μάχη όπως παλιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο η εικόνα, αν και, όπως λένε, οι παλαιότεροι, που ξέρουν καλά το ΠΑΣΟΚικό περιβάλλον, «από αυτή την κάλπη να περιμένεις τα πάντα…».