Υπερ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής τάσσεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης.

Υπενθυμίζεται ότι υπερ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου είχε προ ημερών ταχθεί και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρος Κολιοπάνος, λέγοντας ότι είναι ο πλέον κατάλληλος να ξαναδώσει ζωή και δύναμη στο ΠΑΣΟΚ, ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.

Εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του, ο πρώην βουλευτής, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο Ανδρέας Λοβέρδος πολεμάει εδώ και ένα χρόνο τη στασιμότητα της παράταξης, ήταν και είναι πάντα παρών στις μεγάλες μάχες.

Ότι δεν ντρέπεται να φωνάζει το όνομα της παράταξης, το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα και ότι μάχεται να δημιουργήσει γέφυρες εμπιστοσύνης με τα λαϊκά στρώματα, τον κόσμο της εργασίας, τα «περήφανα γηρατειά» και τις δυνάμεις της παραγωγής, του πνεύματος και της δημιουργίας.

Επίσης, σημειώνει πως με τη γλώσσα της αλήθειας οριοθετεί τις πολιτικές σχέσεις με τη δεξιά και την αριστερά συντήρηση, με τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό, χαράσσοντας στρατηγική δημοκρατικής διακυβέρνησης της πατρίδας με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχή των πολιτών.

Ολόληρη η δήλωση του Λουκά Αποστολίδη

Επανιδρύουμε μαζί με κάθε δημοκράτη το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Ανοίγουμε ένα νέο κύκλο ιδεών με τις αξίες και τις αρχές μιας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Με ρεαλιστικές πολιτικές απαντάμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Αφουγκραζόμαστε την αμφισβήτηση της νέας γενιάς. Αξιοποιούμε την εμπειρία τη σοφία του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Συζητάμε και συνδιαμορφώνουμε θέσεις και πολιτικές προτάσεις. Διαμορφώνουμε συλλογική συνείδηση για το ποιο κόμμα θέλουμε, με ποιες ιδεολογικές αρχές και ποια πολιτική ταυτότητα.

Κοινός μας στόχος το μεγάλωμα της παράταξης και η στρατηγική εξουσίας. Κοινός μας στόχος η παράταξη να γίνει πρωταγωνιστής για να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Κοινός μας στόχος να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας και τις ανάγκες των πολιτών για το ζην και το ευ ζην.

Κοινός μας στόχος να αντιπαλέψουμε τη δεξιά και αριστερή συντήρηση με κάθε δημοκράτη, αλλά και με όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Κοινός μας στόχος να αλλάξουμε το συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης. Να αποκεντρώσουμε τις εξουσίες του κράτους σε θεσμούς και κοινωνικές και επαγγελματικές συλλογικότητες.

Δεν μας ταιριάζει η σιωπή και η αδράνεια. Ο κάθε δημοκράτης με βάση τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων θα κάνει τις επιλογές του. Μαζί ενωτικά και μαζικά θα πορευτούμε προς την κάλπη. Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα του καθενός.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο υποψήφιος που μπορεί να εξασφαλίσει τις αρχές και τις αξίες μας, την ανοδική πορεία της παράταξής μας, τη δυναμική και πρωταγωνιστική εμφάνιση και παρέμβασή μας είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Γιατί με τον Αντρέα 

- Γιατί πολεμάει εδώ και ένα χρόνο τη στασιμότητα της παράταξης – οργανωτική, ιδεολογική, πολιτική. Ήταν και είναι πάντα παρών στις μεγάλες μάχες.

- Γιατί δεν ντρέπεται να φωνάζει το όνομα της παράταξης, το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Να λέει τα πράγματα με το όνομά τους κοιτάζοντας προς το μέλλον.

- Γιατί μάχεται να δημιουργήσει γέφυρες εμπιστοσύνης με τα λαϊκά στρώματα, τον κόσμο της εργασίας, τα «περήφανα γηρατειά» και τις δυνάμεις της παραγωγής, του πνεύματος και της δημιουργίας.

- Γιατί μάχεται να δώσει φωνή στους αδικημένους και κατατρεγμένους. Να ανοίξει νέους δρόμους στη νέα γενιά που δοκιμάζεται.

- Με τη γλώσσα της αλήθειας οριοθετεί τις πολιτικές σχέσεις με τη δεξιά και την αριστερά συντήρηση, με τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό, χαράσσοντας στρατηγική δημοκρατικής διακυβέρνησης της πατρίδας με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχή των πολιτών.

- Γιατί η εμπειρία του και η επιρροή του στο εκλογικό σώμα αποτελεί εγγύηση για το μεγάλωμα της παράταξης.

Όλοι μαζί συζητάμε – συνδιαμορφώνουμε και μαχόμαστε συλλογικά για το δημοκρατικό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας.

Όλοι μαζί θα πορευτούμε με το ΠΑΣΟΚ ισχυρό, μεταρρυθμιστικό, πρωταγωνιστή των εξελίξεων.