Η γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου έφερε ταχύτατες εκλογικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Με γοργούς ρυθμούς ο πρώην πρωθυπουργός «έστησε» την ομάδα επικοινωνίας που θα προωθήσει την υποψηφιότητά του προς τις κάλπες της 5ης Δεκέμβρη. Μεταξύ των -πολλών γνωστών και έμπειρων-ονομάτων που αποκάλυψαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο, το όνομα του Μηνά Αναστασάκη προκάλεσε αίσθηση, με το -ήδη «ψημένο» - μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ να κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στα εσωκομματικά δρώμενα της «Δημοκρατικής Παράταξης».

Δείτε εδώ: Ο Γιώργος συγκρότησε ομάδα επικοινωνίας - Ποιοι συναντήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου»

Ο 37χρονος Μηνάς Αναστασάκης με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, είναι δικηγόρος με έδρα την Ελευσίνα, όπου και μεγάλωσε. Ο μάχιμος δικηγόρος προέρχεται από τις τάξεις της ΠΑΣΠ Νομικής του ΔΠΘ, ενώ στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Β’ εκλογική περιφέρεια Δυτικής Αττικής. Έχει διατελέσει - μεταξύ άλλων-, γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ελευσίνας, αναπληρωτής Γραμματέας Δικτύου Καταναλωτών και Ποιότητα Ζωής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ τώρα αποτελεί τον αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα Επιστημονικών Φορέων του ΚΙΝΑΛ.

Η σχέση του με τη Φώφη Γεννηματά

Ο Μηνάς Αναστασάκης υπήρξε σε διαρκή επικοινωνία με την αείμνηστη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Ενταγμένος στο «γεννηματικό μπλοκ», οι επαφές ήταν αρκετά συχνές, καθ’ότι ο Ελευσίνιος δικηγόρος αποτελούσε ένα από τα εξέχοντα στελέχη στη διαδικασία της εκλογής της το 2017, ως υπεύθυνος Νομού Δυτικής Αττικής στον εκλογικό αγώνα που έδωσε.





Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αττική αποτελούσαν ένα διαρκή κόμβο επικοινωνίας μεταξύ των δύο, με μία εκ των τελευταίων επισκέψεων της Φώφης Γεννηματά πριν την εισαγωγή της στον Ευαγγελισμό, να είναι στα πυρόπληκτα Βίλια και εν συνεχεία στη γειτονική Μάνδρα, για μία συζήτηση με τοπικά στελέχη της περιοχής (δείτε εδώ).