Στο Μαξίμου φαίνεται ότι θυμούνται πολύ καλά την αλήστου μνήμης συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, παρουσία του πελώριου μαύρου λαμπραντόρ του Ρώσου Προέδρου, πριν από 14χρόνια.

upl5693c6330247a
Τότε, το 2007 συγκεκριμένα, ο Πούτιν σύστησε στην καγκελάριο την αγαπημένη του Κόνι, η οποία είχε και εξαιρετική διάθεση για παιχνίδι. Με την καγκελάριο ωστόσο να μην δείχνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τα παιχνίδια του σκύλου, καθώς σε όλα τα στιγμιότυπα φαίνεται σαστισμένη και φοβισμένη.

Εννέα χρόνια μετά, ο Πούτιν έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Ήθελα να κάνω κάτι όμορφο για αυτήν. Όταν διαπίστωσα ότι δεν συμπαθεί και πολύ τα σκυλιά φυσικά και απολογήθηκα», ανέφερε ο Πούτιν.

Τι σχέση έχει όμως αυτή η ιστορία με την επίσκεψη της απερχόμενης καγκελαρίου στο Μαξίμου;

Μα φυσικά καθένας παρατήρησε ότι ο αξιαγάπητος Πίνατ, το σκυλάκι που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός από καταφύγιο αδέσποτων, δεν υποδέχθηκε την Άνγκελα Μέρκελ, όπως συνηθίζει με τους ξένους ηγέτες που επισκέπτονται το Μέγαρο Μαξίμου.
5314043
5348660
Όπως φαίνεται, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συμμεριζόμενοι τη φοβία της καγκελαρίου και απομόνωσαν τον πρωθυπουργικό σκύλο σε άλλο χώρο, ώστε να μην έρθει σε επαφή μαζί της.