Στο Μαξίμου κλήθηκε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της πανδημίας. 

Μάλιστα όπως αναφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr o Kυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Λοιμωξιολόγο στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ριάντ, με την στήλη να σημειώνει ότι μάλλον έχουν αρχίσει να ανησυχούν στην κυβέρνηση για την έξαρση της πανδημίας κυρίως σε περιοχές που καταγράφονται μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων.

Δείτε τι γράφει το big mouth

Ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται -και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό- ο πρωθυπουργός σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας ήταν και παραμένει ο γιατρός Σωτήρης Τσιόδρας.

Ένας επιστήμονας που παρακολουθεί τα επιστημονικά δεδομένα ανά τον πλανήτη, προσφέροντας άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στον πρόεδρο Κυριάκο. Μετά την επιστροφή του τελευταίου από το Ριάντ, ο Τσιόδρας κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Από τα λίγα που κατάφερα να μάθω, σχημάτισα την εντύπωση ότι μάλλον έχουν αρχίσει να ανησυχούν στην κυβέρνηση για την έξαρση της πανδημίας κυρίως σε περιοχές που καταγράφονται μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων.

Για παράδειγμα στη Ξάνθη που επισκέφθηκε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, υπάρχει περιοχή που έχει εμβολιαστεί μόνο το 10% των κατοίκων.

Επίσης εκείνο που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι πλέον καταγράφονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά ανθρώπων που ενώ έχουν εμβολιαστεί, συμπληρώνοντας τον έκτο μήνα από τον εμβολιασμό, νοσούν. Η εξέλιξη αυτή επιτείνει την αναγκαιότητα για την τρίτη δόση στο σύνολο του πληθυσμού. Επ΄ αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Μητσοτάκης δεν συζητά κλείσιμο της οικονομίας.