Μετά από γενναία μάχη ετών, η Φώφη Γεννηματά έχασε σήμερα τη ζωή της χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο γονείς της είχαν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του καρκίνου.

Το 1994, ο Γιώργος Γεννηματάς έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 55 ετών. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο, η σύζυγός του Κάκια, σε ηλικία 54 ετών.

«Δέκα χρόνια πολεμούσε»

«Η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών, έζησε 10 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία και ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου. Νομίζω ότι επηρεάστηκαν και οι δύο πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη. Τους χάσαμε μέσα σε 7 μήνες και τους δύο», είχε πει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 το 2019.



Για την δική της μάχη με την επάρατη νόσο, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Μετά από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν εγώ 44 ετών, αρρώστησα επίσης και μετά από λίγα χρόνια η αδερφή μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ, είναι όλα καλά. Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι «γιατί σε μένα;», είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο γιατί σε μένα, δεν θα είχα 3 παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα».