Για ένα ενδιαφέρον τραπέζι του υπουργού Τουρισμού μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει η στήλη ο Bασίλης Κικίλιας είχε προ ημερών γεύμα στο Νέο Φάληρο, δίπλα από το νοσοκομείο Metropolitan, στο οποίο συμμετείχε ο εκδότης της «Καθημερινής» Θέμης Αλαφούζος και δυο τρεις ακόμη άσχετοι με το αντικείμενο του τουρισμού.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται η δεδηλωμένη η ευαισθησία του Αλαφούζου για το συνωστισμό κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη και τους χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι, ενώ το big mouth παραθέτει τις δηλώσεις Κικίλια από την Σαντορίνη αναφορικά με ην αντοχή του νησιού στις επιβαρύνσεις που δέχεται.

«Ο υπουργός πάντα βρίσκει την άκρη, απ’ όποιο χαρτοφυλάκιο κι αν βρεθεί, για να συνομιλεί με τους ισχυρούς και δη τους μιντιάρχες», αναφέρει με νόημα το δημοσίευμα.

Τι γράφει το big mouth

«Είναι σημαντική και απαραίτητη η μελετημένη εκτίμηση των ορίων αντοχής του νησιού αναφορικά με τις επιβαρύνσεις που δέχεται, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα βιώσιμο τουριστικό πρότυπο ανάπτυξης, επικεντρωμένοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου» δήλωσε χθες από τη Σαντορίνη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Φαίνεται πως έπιασαν τόπο όσα είχε ακούσει ο Κικίλιας σε ένα τραπέζι που έγινε προ ημερών στο Νέο Φάληρο, δίπλα από το νοσοκομείο Metropolitan. Αν δεν κάνω λάθος στο συγκεκριμένο γεύμα, συνδαιτυμόνας του υπουργού Βασίλη, ήταν ο εκδότης της «Καθημερινής» Θέμης Αλαφούζος και δυο τρεις ακόμη άσχετοι με το αντικείμενο του τουρισμού.

-Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα, αλλά κυρίως πράγματα, είναι δεδηλωμένη η ευαισθησία του Αλαφούζου για το συνωστισμό κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη και τους χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι. Πάντως με αφορμή την χθεσινή παρέμβαση του Κικίλια, έμαθα και για το γεύμα με τον Αλαφούζο. Τελικά ο υπουργός πάντα βρίσκει την άκρη, απ’ όποιο χαρτοφυλάκιο κι αν βρεθεί, για να συνομιλεί με τους ισχυρούς και δη τους μιντιάρχες. Μόλις έμαθε ότι το αφεντικό της «Καθημερινής» δραστηριοποιείται (και) στον τουρισμό, δεν έχασε την ευκαιρία της ανταλλαγής απόψεων μαζί του.