Την αποθέωση από τους δημάρχους και τα αυτοδιοικητικά στελέχη γνώρισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Στη ομιλία του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα "Έξυπνες Πόλεις" ύψους 320 εκ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ και σκοπός του θα είναι η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών δικτύων που θα βελτιώνουν την οργάνωση και λειτουργικότητα των Δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του συνεδρίου διέκοψαν πολλές φορές με θερμά χειροκροτήματα την ομιλία του Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της, 30 περίπου λεπτά πήρε στον Κυριάκο Πιερρακάκη για να εξέλθει από την αίθουσα, καθώς ουκ ολίγα αυτοδιοικητικά στελέχη ήθελαν να ανταλλάξουν χειραψία και να συνομιλήσουν για λίγο μαζί του. 

H ατάκα για τον Λίντον Τζόνσον

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δυνατό χειροκρότημα εισέπραξε όταν μίλησε «για τη συνεργασία και την ώσμωση που πρέπει να υπάρει μεταξύ μας». Ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα παλιό ρητό το οποίο αποδίδεται σε έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θεωρούνταν και σκληρός άνθρωπος, τον Λίντον Τζόνσον ο οποίος έλεγε ότι: «όταν σκέφτομαι ότι είναι δύσκολη η θέση μου, το να είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα, θα μπορούσα να είμαι δήμαρχος»