Απάντηση επί προσωπικού, στον εισηγητή tης ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη επιχείρησε να δώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αλλά «βρήκε» πάνω στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, που του εξήγησε πως δεν τον προσέλαβε κανείς, δεν υπάρχει προσωπικό, αλλά ήταν ευχή μιας διάψευσης και επανειλημμένα του ζήτησε μείνει στο ύψος και στο ύφος που απαιτεί η σημερινή ιστορική συνεδρίαση της Βουλής.

Ο χαρακτηριστικός διάλογος

Σκουρλέτης: Κύριε Πρόεδρε, υπήρξε μια αναφορά στο πρόσωπό μου και θέλω τον λόγο επί προσωπικού.

Tασούλας: Δεν υπήρξε αναφορά στο όνομά σας από αυτές για τις οποίες χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις. Ήταν μία ευχή μιας διάψευσης. Οι ευχές είτε εκπληρώνονται είτε δεν εκπληρώνονται. Δεν ήταν κάτι που σας προσέβαλε.

Σκουρλέτης: Κύριε Πρόεδρε, υπήρξε προσωπικός χαρακτηρισμός μειωτικός προς το πρόσωπό μου.

Τασούλας: Σας διαβεβαιώ πως δεν υπήρξε μειωτικός χαρακτηρισμός. Μην ανησυχείτε, δεν είναι… Κυρία Φωτίου, στην αρχή που σας είδα, τρομοκρατήθηκα! Ήρεμα, ήρεμα. Ελάτε, κύριε Σκουρλέτη. Δεν θα χαλάσουμε τη σημερινή συζήτηση με σκιαμαχίες. Έχετε τον λόγο.

Σκουρλέτης: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε, για την κατανόηση που δείχνετε και νομίζω ότι δεν έχει να κάνει μια συμπάθεια που μπορεί να έχετε στο πρόσωπό, αλλά έτσι προβλέπει ο Κανονισμός όταν κάποιος λέει σε κάποιον συνάδελφο ότι είναι φοβικός, διότι αρνείται να απαντήσει στα ουσιαστικά ζητήματα που έθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την συνολική αμυντική στρατηγική. Αντί, λοιπόν, να απαντηθεί το πώς γίνεται να εξαγγέλλονται νέοι εξοπλισμοί πέρα από εισηγήσεις των επιτελείων, πέρα από τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες…

Tασούλας: Δεν μου φαίνεται αυτό να είναι θέμα, συνεχίστε πάντως.

Σκουρλέτης: Έχουμε θεσμική υποχρέωση ως Αξιωματική Αντιπολίτευση να θέτουμε ερωτήματα, πολύ δε περισσότερο που είναι ακόμα νωπή η μνήμη μεγάλων σκανδάλων γύρω από τα ζητήματα των εξοπλισμών.

Άρα, λοιπόν, κάποιος δεν πρέπει να είναι μόνο, πρέπει και να φαίνεται και να είναι, σε μια χώρα που έχει και άλλες προτεραιότητες, γιατί το όριο των αναγκαίων εξοπλισμών από τους υπερεξοπλισμούς φαίνεται ότι το έχετε διαβεί, όταν υπάρχουν δεκαπέντε χιλιάδες νεκροί σε αυτή τη χώρα από την πανδημία και δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ αύξηση των μισθών των γιατρών…

(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Tασούλας: Αυτό τώρα είναι άλλο θέμα

Σκουρλέτης: Όταν δεν στηρίζεται ΕΣΥ, πρέπει να καταλάβετε ότι τα δισεκατομμύρια δεν είναι στραγάλια κι έχουμε άλλες προτεραιότητες, τότε λοιπόν…

Τασούλας: Εντάξει, εντάξει. Η συζήτηση θα πρέπει να κρατηθεί στο επίπεδο της ιστορικότητάς της. Αν τώρα θέλουμε με το ζόρι να στην ξεστρατίσουμε, όλοι κρινόμεθα.