Σηκώνει το γάντι το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά και απαντά στην κριτική που δέχεται με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Με άτυπη ενημέρωση, το Γραφείο Τύπου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ενημερώνει για τα όσα αποφασίστηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητα των 4 υποψήφιων αρχηγών του κόμματος, θα πρέπει να συγκεντρώσουν 5.000 υπογραφές υποστήριξης από υπάρχοντα μέλη του κόμματος ή νέα μέλη που θα γραφούν μέχρι την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, που είναι η 15η Οκτωβρίου. Εκείνο που αποκλείεται, όπως αναφέρουν κύκλοι της Φώφης Γεννηματά, είναι να προτείνουν υποψηφίους μέλη ή φίλοι άλλων κομμάτων».

Τι αναφέρουν κύκλοι της Φώφης Γεννηματά

«Με μεγάλη πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ενέκρινε χθες τις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ συμπεριλαμβάνοντας και μια σειρά τροποποιήσεων που προτάθηκαν από μέλη της ΚΠΕ.

Με την απόφαση αυτή διευκολύνονται οι υποψήφιοι για την συλλογή των 5000 υπογραφών υποστήριξης από υπάρχοντα μέλη του κόμματος ή νέα μέλη που θα γραφούν μέχρι την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Έτσι τηρούνται οι καταστατικές διατάξεις (που έχουν ψηφιστεί ομόφωνα και από τους τέσσερις υποψηφίους στο Συνέδριο μας) και δεν αποκλείεται κανείς.

Εκείνο που αποκλείεται είναι να προτείνουν υποψηφίους μέλη ή φίλοι άλλων κομμάτων. Έτσι τηρούνται οι καταστατικές διατάξεις (που έχουν ψηφιστεί ομόφωνα και από τους τέσσερις υποψηφίους στο Συνέδριο μας) και δεν αποκλείεται κανείς.

Εκείνο που αποκλείεται είναι να προτείνουν υποψηφίους μέλη ή φίλοι άλλων κομμάτων».