Το φορτωμένο νομοθετικό έργο, οι πολλές επιτροπές και γενικώς, οι πυκνές συνεδριάσεις της Βουλής ήταν το αντικείμενο της «διαμαρτυρίας» των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Αφορμή οι πολλές επιτροπές που συνεδριάζουν, -8 στον αριθμό χθες- την ίδια ώρα με τα νομοσχέδια και οι βουλευτές τρέχουν από Ολομέλεια σε επιτροπές και τούμπαλιν!

Στη Διάσκεψη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη καθώς και βουλευτές των άλλων κομμάτων γκρίνιαζαν για το «τσουνάμι» των νομοσχέδια – όπως χαρακτηριστικά είπαν - που έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό αλλά και τις ταυτόχρονες συνεδριάσεις των Επιτροπών. Παράπονα έκαναν στον Κ. Τασούλα και για την τακτική των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, ένα διαχρονικό φαινόμενο της Βουλής.

«Αυτό υποβαθμίζει τη λειτουργία της Βουλής και ούτε οι βουλευτές δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν αναλυτικά» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας υπεραμύνθηκε, πως «επειδή λόγω ΔΕΘ και ανασχηματισμού υπήρξε κενό στο νομοθετικό έργο. Έπρεπε να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε γρήγορα».