Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο, αλλά και οι προθέσεις των διεκδικητών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής όσον αφορά την επόμενη ημέρα.

Τις πραγματικές του προθέσεις αποκάλυψε σήμερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ερωτηθείς αν στην περίπτωση που εκλεγεί νέος αρχηγός στο Κίνημα Αλλαγής θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην Ευρωβουλή, εξηγώντας μάλιστα πως αυτό δεν θα είναι μια ειδική περίπτωση.

«Υπάρχουν πολλοί ευρωβουλευτές αρχηγοί κομμάτων, δεν θα είμαι μόνος. Μόνο στη σοσιαλδημοκρατική ομάδα είναι ήδη τρεις, άρα δεν είναι κάτι το οποίο είναι παράδοξο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha 98,9.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν απάντησε βέβαια, όπως επισημαίνουν εσωκομματικοί του αντίπαλοι, στο ερώτημα με ποιον τρόπο θα ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου από την Ευρωβουλή, στην περίπτωση που εκλεγεί, με δεδομένο ότι τις μισές ημέρες της εβδομάδας θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Αν μάλιστα οι εθνικές εκλογές καθυστερήσουν, μεγάλο θα είναι το πρόβλημα και στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι σήμερα βουλευτής του Κοινοβουλίου και θα πρέπει να εκλεγεί κάποιος μεταβατικός πρόεδρος