Θέμα συζήτησης έγινε το τελευταίο διάστημα ένα ξεχωριστό μαξιλαράκι που βρίσκεται σε καναπέ, στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αρχικά είχε απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό στη συνάντηση που της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Άδωνη Γεωργιάδη.



Το μαξιλάρι ήταν στην ίδια θέση όταν η ΠτΔ υποδέχθηκε πρόσφατα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την καθιερωμένη τους συνάντηση.



Η ιστορία ενός μαξιλαριού

Όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr, το μαξιλαράκι ήταν ένα από τα δώρα που δέχθηκε η Πρόεδρος όταν επισκέφθηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Ναύπλιο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι φιλοτεχνημένο από μια γυναίκα του Ναυπλίου που συνδυάζει πολλές τεχνικές, όπως κέντημα, απλικέ, σταμπωτό. Απεικονίζει μάλιστα την ΠτΔ με την Καλυψώ, την περίφημη γάτα του προεδρικού μεγάρου, που υιοθέτησε η πρόεδρος κατά την επίσκεψή της στην Κάρπαθο.





Πρόκειται για παραδοσιακή χειροτεχνία, την οποία στηρίζει και θαυμάζει η κ. Σακελλαροπούλου, κάτι που έδειξε έμπρακτα άλλωστε καθώς τοποθέτησε το δώρο σε εμφανή θέση στο γραφείο της.