Αντίστροφα μετρούν πλέον άπαντες στο Κίνημα Αλλαγής για τις εσωκομματικές εκλογές που αναμένεται να σηματοδοτήσουν είτε την παραμονή της Φώφης Γεννηματά στο τιμόνι στου κόμματος, είτε την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού του ΚΙΝΑΛ εισηγήθηκε την διεξαγωγή του πρώτο γύρου στις 5/12 και του δεύτερου στις 12/12.

Απαιτούνται 5.000

Τα προβλήματα ωστόσο δεν άργησαν να εμφανιστούν. Σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτούνται 5.000 υπογραφές ατόμων που προέρχονται από το μητρώο, για την συμμετοχή στην ψηφοφορία. Σε αυτό μάλιστα δείχνει να επιμένει η κ. Γεννηματά.

Ορισμένοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο «επιδιώκει να αφήσει εκτός ψηφοφορίας τον Χάρη Καστανίδη», καθώς «οι ψήφοι του θα απορροφηθούν από την νυν πρόεδρο».

Παράλληλα, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται ότι θέλουν τη συμμετοχή Καστανίδη και επιμένουν να μην ισχύσει ο όρος για υπογραφές από το μητρώο μελών.

Διαφωνίες και χρυσή τομή

Ήδη πάντως και για το διαδικαστικό σκέλος της ψηφοφορίας έχουν αρχίσει να δημιουργούνται «σύννεφα» και διαφωνίες. Η πλευρά της Φώφης Γεννηματά πρότεινε κόστος 3 ευρώ για κάθε συμμετοχή, δηλαδή συνολικά 6, σε περίπτωση που όποιος θελήσει να ψηφίσει και στους δύο γύρους.

Η παραπάνω εισήγηση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς κρίθηκε υψηλό το κόστος και εν τέλει βρέθηκε η χρυσή τομή στα 3+1 ευρώ, δηλαδή 3 ευρώ για τη συμμετοχή στον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον επόμενο.

Εξοπλισμός

Την ίδια ώρα ωστόσο γίνονται κινήσεις για την αγορά 1.200 τάμπλετ, που χρειάζονται για την διαδικασία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την ανάδειξη αρχηγού αναμένεται να ψηφίσουν περίπου 100.000 άτομα.