Μια συνάντηση με έναν φίλο από τα παλιά περιελάμβανε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο γνωρίζονται εδώ και χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις απειλεί την πολυτετή κυριαρχία του Ερντογάν στα πολιτικά πράγματα της γείτονος.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον Ιμάμογλου «συνεχιστή της παράδοσης που οικοδομήσαμε με τον Ισμαήλ Τζεμ για μια υγιή σχέση Ελλάδας - Τουρκίας» στη συνάντηση που εξελίχθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

Στη συνέχεια του προγράμματός του ο κ. Ιμάμογλου συναντήθηκε, σε επίσης θερμό κλίμα, με τον Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψη του Ιμάμογλου και η θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Τουρκία, και ο προσκείμενος στον Ερντογάν Τύπος βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης.

Το γλέντι με τον δήμαρχο Αθηναίων


Μόνο τυπικό δεν ήταν το γεύμα που παρέθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης στον Εκρέμ Ιμάμογλου σε εστιατόριο της Πλάκας. Οι δύο δήμαρχοι αποχώρησαν -μετά των συνεργατών τους, βεβαίως- λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα, έχοντας συζητήσει για τα πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης "Θεωρείο" της Καθημερινής.

Φαίνεται πως ο κ. Μπακογιάννης ασπάζεται η φιλοσοφία του παππού του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρούσε ισχυρό όπλο στις διπλωματικές σχέσεις τη διαπροσωπική φιλία...