Σε άγρα σχολείου της Αθήνας που θα πληροί τις προδιαγραφές παραμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ακύρωσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης.

Μάταια οι δάσκαλοι και οι υπεύθυνοι του σχολείου, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από το κόμμα για την επίσκεψη, περίμεναν να γνωρίσουν από κοντά τον τέως πρωθυπουργό.

Ποιος ο λόγος της ακύρωσης

Δεν ξέρουμε αν αυτό που θα σας αποκαλύψουμε μπορεί να τους παρηγορήσει αλλά ο λόγος που ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε τελικά το σχολείο δεν είναι γιατί οι ίδιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Το επιτελείο της Κουμουνδούρου, μάλλον από κακή συνεννόηση (οι φωνές λέγεται ότι ακούστηκαν μέχρι την Ιερά Οδό) διάλεξαν για την επίσκεψη ένα σχολείο το οποίο είναι πλήρες σε προσωπικό, έχει τμήματα με μάξιμουμ 25 μαθητές, το ολοήμερο σχολείο λειτουργεί κανονικά και είναι τοποθετημένες έξι θέσεις για παράλληλες στηρίξεις.

Κάπου εκεί, μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, το γραφείο του τέως πρωθυπουργού και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, συνειδητοποίησαν ότι η επίσκεψη δεν είχε νόημα, καθώς ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να πει αυτά που είχε ετοιμάσει.

Πιο απλά, η πραγματικότητα του σχολείου, που λειτουργεί υποδειγματικά, δεν θα εξυπηρετούσε το προκατασκευασμένο αφήγημα περί διάλυσης της εκπαίδευσης, παράδοσής της σε μεγάλα συμφέροντα και κυρίως δεν θα διαθέτει τάξεις με 35 παιδιά που «θα γίνουν βόμβες διασποράς του COVID» κ.λπ.

Κάπως έτσι, οι «σκάουτερ» του κ. Τσίπρα συνεχίζουν την αναζήτηση, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο σχολείο που θα λειτουργήσει ως σκηνικό για τις καταγγελίες του κ. Τσίπρα, με την αποτυχία της Πετρούπολης να βαραίνει ασφαλώς τις πλάτες τους...