Ευρεία αποδοχή από τους Μανιάτες γνωρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος χθες το βράδυ στο Βεάκειο Θεάτρου του Πειραιά, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συμπατριώτες του.

Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Μάνης στον απελευθερωτικό αγώνα το 1821 επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Οι Μανιάτες και οι Μανιάτισσες έχουν ξεχωριστό ρόλο στην Επανάσταση και η ταυτότητα της Μάνης είναι η ταυτότητα της ελευθερίας της Ελλάδας, είναι η ταυτότητα της εθνικής μας ανεξαρτησίας».

mani3
Σχετικά με τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θέλει μια Αστυνομία ενεργή, φιλική και με αυξημένη παρουσία σ’ όλες τις γειτονιές της Αττικής και σε κάθε γωνιά της χώρας. «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για ευημερία, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για να υπάρχει ελευθερία. Για να είμαστε όλοι ασφαλείς, είναι ανάγκη να ενισχύσουμε το ρόλο της Αστυνομίας στις γειτονιές. Έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ σημαντικό σχέδιο, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», υπογράμμισε ο ίδιος.

mani1