Ιδιαίτερα δραστήριος και ευδιάθετος εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της περιήγησης του στα περίπτερα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το ρομπότ της Πανάκειας με το οποίο συμμετέχει στη φετινή Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής η εθνική ομάδα FIRST Global Challenge Team Greece που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας. Οι μαθητές που απαρτίζουν την εθνική ομάδα εξήγησαν στον υπουργό πώς λειτουργεί η πρωτοποριακή εφεύρεσή τους που φιλοδοξεί ν' «απαντήσει» στις προκλήσεις της πανδημίας.





Αμέσως μετά ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το περίπτερο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και πραγματοποίησε σύντομο διάλογο με τον Διοικητή της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελο Μπίνη σχετικά με ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Ακολούθως, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του υπουργείου Εσωτερικών όπου παρουσίασε από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας κ. Α. Μπαλέρμπα και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τρόπους αντιμετώπισης κινδύνων, διαφθοράς και παραβατικότητας στον τομέα της ιθαγένειας.

Τέλος, ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε τα περίπτερα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Ε.Λ.Γ.Α., της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ καθώς και το περίπτερο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύου Διανομής Αερίου ενώ παραχώρησε συνέντευξη σε πλήθος μέσων μαζικής ενημέρωσης της Θεσαλλονίκης.







Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της Έκθεσης ο κ. Βορίδης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ οι Ενώσεις Συντακτών της ΠΟΕΣΥ, των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ), της ΕΠΗΕΑ και της ΕΠΗΕΘ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κλάδο της χώρας.