Αισθητά απόντες από την πολιτική επικαιρότητα των ηµερών είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, παρά το ότι κόπτονται για περιβαλλοντικά ζητήματα κατά καιρούς.

Για την ακρίβεια, όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να τοποθετηθεί για τις πυρκαγιές, έλαβε «πληρωμένες» απαντήσεις. 

«ΕΕ, με αηδιάζεις»

«Καθώς η Ελλάδα καίγεται και φίλοι πεθαίνουν αδυνατώ να μην ρωτήσω: Πού είναι η ΕΕ; Μόνο να κλείνουν τις τράπεζες μας για να σώσουν τα δολοφονικά προγράμματα λιτότητας και τους τραπεζίτες τους ξέρουν; Θα το πω: ΕΕ, με αηδιάζεις!», έγραψε στο αγαπημένο του twitter ο Γιάνης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, εισηγητής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (RescEU) με ανάρτησή του τον κατηγόρησε για fake news.

Υπογράμμισε, δε, ότι ο Μηχανισμός, ενεργοποιήθηκε και στην κατάσβεση των πυρκαγιών συνδράμουν Γαλλία, Σουηδία, Κύπρος, Ισπανία, Τσεχία, Ρουμανία, Κροατία και Πολωνία με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Κρατάτε αδελφές»

Η άλλη μεγάλη γκάφα του κ. Βαρουφάκη σημειώθηκε με φόντο την αναταραχή στο Αφγανιστάν. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έγραψε πως «σήμερα ο φιλελεύθερος-νεοαποικιακός ιμπεριαλισμός νικήθηκε για τα καλά».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι γυναίκες και ότι προς το παρόν αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η αλληλεγγύη μας. Κρατάτε αδελφές!».

Μέσα σε λίγα λεπτά δέχθηκε οργισμένες απαντήσεις από χρήστες του twitter από όλο τον κόσμο.

Κάποιος μάλιστα τον αποκάλεσε «ηλίθιο» επειδή «πανηγυρίζει για τη νίκη των Ταλιμπάν», γεγονός που «θα οδηγήσει κάποιες γυναίκες ακόμα και στο λιθοβολισμό».