Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες δήλωσε το πρωί από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός «κλείνοντας» την συζήτηση, ίσως ακόμη και τις ορέξεις όσων θα επιθυμούσαν οι καμένες εκτάσεις να έχουν διαφορετική «τύχη».

Μέσα στην λαίλαπα της πυρκαγιάς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα αυτές τις μέρες ήταν πρώτα και πάνω απ' όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η φωτιά να μην εισέλθει εντός των οικισμών και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών.

 Παράλληλα διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ήδη έχουν ανακοινωθεί μέσω του υπουργείου Εσωτερικών 1,5 εκατ. ευρώ προς ενίσχυση για 17 πυρόπληκτους Δήμους και 5 περιφέρειες. Παράλληλα  δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει ο τρόπος που δρομολογούνται τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αναδασώσεις. «Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον» κατέληξε κι αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα, όχι για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά για την επόμενη και για κάθε κυβέρνηση που θα πρέπει να βάλει τέλος στην λεηλασία.