Μπορεί η κυβέρνηση να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης παίρνουν… τα μέτρα τους, ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη έχουν ήδη αρχίσει να επιλέγουν περιφέρειες.

Στο ΚΙΝΑΛ, τρεις είναι οι περιφέρειες που δείχνει να προτιμά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος φέρεται να εγκαταλείπει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Πρόκειται συγκεκριμένα για την Α’ Αθήνας, τον Βόρειο Τομέα και τη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης.

Από την άλλη, κλεισμένο θεωρείται το θέμα της υποψηφιότητας του Γραμματέα του Κινήματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική και έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με κομματικά στελέχη και ψηφοφόρους.

Ωστόσο, ενδέχεται να έχει «αντίπαλο» την Έφη Χριστοφιλοπούλου, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση της προέδρου του «In Social» (Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία που διαδέχτηκε το ΙΣΤΑΜΕ).

Την ίδια ώρα, διφορούμενες είναι οι πληροφορίες για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη, που τον εμφανίζουν υποψήφιο αφενός στον τόπο καταγωγής του, την Αργολίδα, αφετέρου σαν υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Εκ νέου υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι η συντονίστρια της πανελλαδικής διεύρυνσης του ΚΙΝΑΛ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Τόνια Αντωνίου, η οποία είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές, ωστόσο έμεινε εκτός Βουλής, αφού η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τελικά να κρατήσει την έδρα.

Όσον αφορά στην Α’ Αθηνών, εκτός από τον Κώστα Σκανδαλίδη, υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος πραγματοποιεί συχνά «περιοδείες» στο κέντρο. Επιπλέον, άγνωστο είναι εάν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος, Σπύρος Καρανικόλας.

Την ίδια ώρα, μυστικότητα επικρατεί γύρω από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τις συζητήσεις να πραγματοποιούνται σε πολύ κλειστό κύκλο.